Веснянка

Оксана Толочко
Заспівай мені веснянку , літо,
і здивуй цим луки та гаї .
Усміхнеться сонце нам привітно
І розчеше промінці свої.
Заспівай мені веснянку ,осінь ,
звесели сумуючі бори.
То дарма , що зеленіють сосни
й гублять жовте листя явори.
Заспівай мені веснянку ,зимо,
ніби колискову заспівай.
Добре спиться хай хлібам озимим -
щедрим буде влітку урожай.
Заспівай мені веснянку . весно ,
бо в твоїх вустах вона така ,
що холодний лід на річці скресне,
затанцює сонце гопака.
Заспівають пісню талі води,
а бори забудуть свої сни.
Й подарує відчуття свободи
теплий подих вічної весни.