Паска, файний празник

Игорь Голомозый Украина
Паска, файний празник

Ось і Паска, файний празник.
Мама пече булку,
Красить яйця та складає
В гарненьку шкатулку.

Напекли та наварили
Пиріжків, вареників.
Понаставали на столі
Пряників, пильмеників.

Ковбаса та оселедці,
Вино та горілка.
На столі усе стояло,
Грала ще й сопілка.

Поз’їзджалася рідня вся,
Ще й прийшли сусіди.
Напилися, наїлися,
Спать лягли в обіди.

Як проспались, повставали,
Пороздерли кліпи.
Та «Христос воскрес!» кричали,
Позаливши сліпи.

День гуляли, два гуляли.
А того не знавши,
Що Христос помер за грішних,
На хресті страж давши.

І сьогодні теж пиячать,
Й весело гуляють.
Та доказують, що в серці
Христа вони мають.

Хрестик висить в них на шиї,
Золотий, гарненький.
А душа пуста, та грязна,
Як сажа чорненька.

Треба йти до них на Паску,
Розказать що Бог воскрес.
Щоб спасали свою душу,
Щоб не йшли вони під прес.

сатанинський прес розчавить,
А мозки  запудрить.
Скаже: «пий та веселись»,
І душу загубить.

Вибирай мерщій – Без Бога,
Пить горілку, та кричати.
Або душеньку спасати,
І господнім чадом стати.
*******