Заколот

Валерий Калмыков
                Крізь прозору небесну блакить
                на червонім коні він летить.

                Ні пташини на небі нема,
                бо за вершником лине пітьма.

                Він летить, мов би звір від погоні,
                держить згорток в гарячий долоні.

                -Я приніс вам жахливий статут,-
                він кричить, крізь вогонь та громи,
                незабаром появиться тут
                цар Тьми!

                Учинилась на небі ганьба -
                бог - безвладний! Звитяга Врага!
 
                Навалилась на світ тишина,
                стала мертвою враз вишина...

                Тільки хтось унизу заволав:
                -Ах ти боже мій! Ти існува-а-в!