по-украински

Василий Пробачай
«Конгресс скоро украинский сделает национальным языком»… сразу представил, как будут звучать американские народные песни на национальном украинском языке…


Ой, мамо-мамо-мамо,
кохаю я гуцула
на прізвище Обама
з містечка Гонолулу.

Кохаю так, що очі
вилазять, сохнуть руки.
А він мене не хоче,
що візьмеш ти з падлюки?!

Куплю собі сопілку,
поїду до Майамі,
щоб жлуктити горілку
з лихими москалями.

Флориді всій відомо,
як москалі у схронах
тримають в себе вдома
гвинтівки та патрони.

Москаликів покличу
до нашого Чікаго.
Бодай Обама зичить
за зверхність та зневагу.

Станцюймо гопака ми,
що аж земля здригнеться.
Так, щоби у Обами,
у п’яти впало серце.

Ой, мамо-мамо-мамо,
кохання гірше страти.
Бодай би той Обама,
заціпився, пихатий!