30-жылдык кездесу 1979 жылгы битирушилер

Ергалым Аухади
1. Отыз жыл артта, тагы да мине косылдын,
Омир шын белес, куанып кейде осылдын,
Жуздерин корип, сагыныштан куандым.
Парталас курбы, бирге окыган досымнын.
2. Керек те шыгар балалыкты еске алган,
Кездерин кызык сабакка кейде кеш барган,
Баскасын кайтем биздеги сынып ул-кыздар,
Окудын озат улгисин адил беске алган.
3. Битирип оку шар тарапты бетке алдык,
Тау асып сонда осы бир сатти еске алдык,
Биримиз бастык, биримиз жастык шагымен.
Окыган ордам аланын шангып кеп калдык.
4. Атып та алар тиынды алыс сореден,
Мектепке басшы тарихшы болган кореген,
Ушырган уям, канаттарды катайткан.
Директор агай Хамитович Толеген.
5. Апайлап шулап калмайтын едик касынан,
Екинши ана сипаган ар кез басымнан,
Зауреш апайым сынып жетекшим аман ба?
Ак кордим бугин самайындагы шашыннан.
6. Санатып барин кирисин ж;не шыгысын,
Шыгар деп есеп, тактада талай турысым,
Математиканы манерлеп турып окыткан.
Анаргул апай ар кашан бизге жылысын.
7. Н2О деп, одан да кейин бас катты,
Мендельейвти маган да оган жаттатты,
Мейрамгул апай химиадан берген талимин.
Омирде талай керекти жагын актатты.
8. Денеге саулык, денсаулык жагын ойлайтын,
Доп берип бизге, косылып кейде ойнайтын.
Онай деп кейде орындамасан жаттыгу,
Имангожа агай бекерге бестер коймайтын.
9. Алгашкы рет алиппе алып окыткан,
Алгашкы арип сананда манги токыткан,
Тарыдай болып киретин менин мектебим,
Таудайгып бизди осирип мине толкыткан.
10. Бастауыш сынып Базарбай агай байсалды,
Окыткан талай мыкты да галым кайсарды,
Жетелеп барин армандарга болеген,
Тулектерин отыз жыл отип кайтарды.
11. Ан жыр алем билимди олар тындады,
Мын да тогыз жуз жетпис тогызыншы жылдары,
Сол балалык шактын тулектери тулеген.
Кездести мине отыз жылдан сон ул-кыздары.