Гeстапа

Феликс Аксёнцев
Сціскае мне далонь гестапавец.
Як доктар мой, як мой сваяк.
Лагодны, як слімак. Сівая скронь.
Ласкавых слоў шчыры мастак.

Сачы за мной, сачы за сабой -
Як след.
Гестапа зноў
Кантралюе ўвесь Сусвет.
Хто ты? Хто я?

Хто здольны бачыць сны? Пад коўдраю
Ты будзеш спаць побач са мной.
Няма тваёй віны, што прыйдзеш ты
Даследваць мой настрой.

Сачы за мной, сачы за сабой -
Як след.
Гестапа зноў
Кантралюе ўвесь Сусвет.
Хто ты? Хто я?


1989, LP/CD 'Чужаніца', тэкст песні. Музыка - Слава Корань.