Оставам оня неподкупен пламък

Весела Йосифова
Светът ми свит е в стиснато юмруче,
край лумнали морави от мечти,
дъжди от обич, цъфтят в зелено,
чертозите на  изумруден свят.

Сега разтварям сребърната порта,
в която мисълта за мен е ключ -
зад нея има двор, цветя, поточе
и орех с къщичка за птици.

Не търся в тебе бездната от страсти,
в прегръдките ти чакам тишина.

Оставам оня неподкупен пламък
      ... по пътя ти да светя и горя!