Мамина паляниця

Орехова Галина
Розібрали недавно ту піч,
Паляниці в якій випікались,
Було лазили спати на ніч;
Так добре в дитинстві там спалось.

Відразу всплила та картина,
і тісто запахло дріжджами,
Як кожна маленька дитина,
вироблять помагає мамі.

Як в пічку кидали ми палки,
Тріщали вони там з дровами.
Спочатку всі їли «підпалки»,
Їх ще називали коржами.

А коли ж той хліб був готовий,
Він пахнув неначе дурманив,
Великий, засмаглий, чудовий,
То мистецтво моєї мами!

На гарячу медом мастили,
З молоком від корови Майки,
Хіба ж відірватись можливо?
Смачною була сільська пайка.

Немає вже пічки,а жаль,
На кухні тепер є полиці,
Та смуток в души і печаль,
Не їсти нам ті паляниці.

Україна 2010р.