Мэхэббэт... На татарском языке

Ирида Акалы
Янгыр да бит жиргэ юкка яумаган,
Минем котуем дэ бушка булмаган...
Котеп-котеп котек булмадым-
Сине куру бэхетенэ юлландым.

Курдем сине хэм кузлэренэ текэлдем.
Кузлэренэ тугел, йорэгенэ тобэлдем.
Э анда сагынудан туган сагыш курдем,
Очрашудан янган сою хисен белдем!!!

Эйе!Бар йорэгендэ сою чаткысы!!!
Мэнге улмэс мэхэббэт ялкыны!!!
Тик ачы язмыш жиленэ буйсынамы сон?
Мэхэббэт бит-анлашылмаган сихри мон!!!

Канатлы мон ул,кузгата йорэкне,
Талпындыра,очындыра безнен кунелне,
Аяп тормый ул яшен дэ,олысын да,
Уз ялкынында яндыра, жырлата монында.

Коч бирэ кочсез егылганнарга,
Су бирэ юлда арып сусаганнарга,
Канат бирэ шуышып очалмаганнарга,
Учак бирэ карангыда калганнарга...

Мэхэббэт!!!Боек олы коч бит ул-
Мэнге сутелмэслек сихри бер йомгак!!!
Усалны юаш иткэн,Адэмне кеше иткэн
Жавапсыз калган мэнгелек табышмак!!!