Про иглУ и Иглу. Упражнения в отражениях

Анна Мостовая
      I glue an igloo with a glue of frozen time,
      But time is money.
      And now when you throw up a dime
      Its head looks so funny.

      What does it mean? I do not know.
      Its tail reminds me of a river flow
      And iceblocks glow
      So happy to stop the run and freeze.
      A little breeze
      Would never break the ice.
      You’d need a storm, a hurricane.
      And ancient slaves of sugar cane
      Could be to money
      What water is to ice.

      

      Метроном отбивает такт.
      Хорошо б заключить с кем-то пакт.
      Сделать время материей денег,
      И когда река притечет на тот берег,
      Пусть застынет дохода льдом.
      Или, может, доходный дом
      Эскимосской застынет иглу.
      А когда иголку найдешь в яйце,
      Счастье будет в ее конце.
      Время, ставшее на дыбы в яйце.
      Не сломаешь иглу, не растопишь иглу.