охоронцi брами смертi

Оксана Сергиенко
Ми говоримо з тобою паралельно,
Ми торкаємося кінчиками пальців,
Ми не бачимо обличчя один одного,
Бо ми дивимося в різні боки світу.

Ми заплющуємо стомлені очниці,
Накриваючи їх саваном із неба.
Наші сни могли би бути і коротшими,
Але ми прикуті тут до скону часу.

Ми - мерці, ми охоронці брами смерті,
Ми повинні берегти одвічний спокій,
Адже звідти вже ніхто не повертається,
І живі не мають права зазирати.

Ми говоримо з тобою паралельно:
Нам не можна говорити один з одним.
Ти і я - спина до спини левітуємо.
Ми торкаємось лиш кінчиками пальців.