***

Ирида Акалы
Мэхэббэттэн янган идем,
Хыянэттэн койгэн идем-
Дорлэп янган учак булып
Янып-коеп беткэн идэм.

Ометлэрем сунгэн чакта,
Яшэу дэрте беткэн чакта
Алларымда пэйда булдын,
эйдэп мина кулын суздын...

Янадан яшэрэ кунеллэр
Сою жырын жырлый йорэклэр.
Бар икэн мэхэббэт диеп
Кавыша безнен ярсу телэклэр.

Мизгеллэрне туктатасым килэ,
Бар галэмне кочасым килэ:
Мэхэббэт хакына яшэу бар эле
Ометем.хыялым. союем бар эле!!!