Яхнала кон Шарколия

Весела Йосифова
http://www.youtube.com/watch?v=iR9XHOZpskw&feature=related

Морен хайдутин са моите мисли,
яхнали кон Шарколия,
стрелят с пищов по луната
и дишат барута на спомени.

Гонят ги страсти запенени,
като ято устремени орли,
и когато за миг ги застигна –
като с нож ми разсичат душата.

Все към върхари ме гони
вятър из чепкани сури мъгли.
Само за миг слизам в равното -
слънцето да превърже душата ми.

После, запасвам чифтето пищови,
в канията – островърхи мечти,
към поредния връх да пришпоря
кончето Шарколия
и...
нека ме води...
The show must go on!
Дори да боли!