Сон о вечной весне...

Зеркальное Пространство
Сън за пролет...

Месечината,
сребърна, светла,
в прозореца плахо наднича,
в очите ми пак се оглежда,
но тъжна и някак различна.
               
Уловила
тъгата ми в топли ресници,
милост небесна в нощта,
нежни сълзи от бели звездици
жално отронва с кротка печал.
               
В утрото
пролетно, свежо,
нощните бисерни, бели сълзи
някой тихо, грижливо събирал
в дървото отсреща,
като ябълков цвят разцъфтял...

Мария Магдалена Костадинова
http://www.stihi.ru/2010/01/21/628

*  *  *
Сон о вечной весне...

Свет серебристый
Нежно и робко луну обнимает…
Девственно-чистой
Музыкой нежности мысль наполняет…

С мудрой печалью
Ночь за влюблёнными в жизнь наблюдает…
Звёздною шалью
Ложе небесной любви укрывает…

Память роняет
Бусинки бисерных слёз на сознанье…
Грусть тихо тает…
Время настроено на ожиданье

Вечного счастья!...