Любовь, рождённая в потоке откровения...

Зеркальное Пространство
Усещане за пролет...


Пролетно бяло
нежно усещане за обичане светло,
родено в синьото на нечии очи,
цъфти във клоните на сън за пролет
и щастие бяло кротко вали...

Ухание в бяло
помилва деня, тихо прошумя
и се скри в смеха на момиче,
вятърът топъл от нейде притичал
рони мигове бели в слънчеви шепи.

Бели кокичета
пак са разцъфнали красиви и крехки,
поникнали първо в душа на дете,
от думите бели изплитат венец
мисли пролетни в нечие тъжно сърце...

Бяла ръка
на щедър художник отново рисува
в прозореца цъфнал ябълков цвят
и бяла надежда тихо се ражда
в усещане нежно за нова среща с пролетта...


Мария Магдалена Костадинова
http://www.stihi.ru/2010/02/06/188

*   *   *
Любовь, рождённая в потоке откровения...


Любовь, рождённая в потоке откровения
И синева твоих божественных очей,
Ласкают жизнь мою волною вдохновения,
Раскрасив творчеством безмолвие ночей...

Младенцы-мысли в белоснежных одеяниях
Сплетают вечности таинственный венок...
Рождает время в душах новые желания,
Даря цветы любви всем тем, кто одинок...

Благоухание незримого течения
Вольётся нежностью в душевный океан...
Тепло и лёгкость неземного дуновения
Разбудят чувств моих загадочный вулкан...

Весна проснётся и, наполнив жизнь сиянием,
Перстами счастья разрисует все миры...
И вдохновлённая природным процветанием,
Нам ниспошлёт с небес волшебные дары!..






"Сквозь время и пространство"