К настужка з новай назвай...

Евгений Пешко
Кінастужка з новай назвай,
Разыйшлася да ўступу...
Мільёны на рэкламу -
Густу гледача дадатак!

Колькі праведных нататак,
Сцэнарыст тут прадугледзіў,
Сэнсам гумар не калечыў,
Нібы, для сябе зрабіў!

Як жа "снята"!
Рэжэсура, пастаноўка, лепшы сорт,
А гульцы так вабяць густу  -
Сапраўды, нібы жывуць!

І глядзець, не наглядзецца,
На напеў музыкаў, вечны,
Які гукам кінастужкі,
Адчыняе гэты свет...

Як жа з выгадай прадаці,
Гэты цяжар соцен працы,
Каб наступну стужку "сняці",
Для сябе, або пра маці.

Для навукі, бо ад сэрца,
Што баліць каханнем звечна -
Гэткіх фільмаў чалавечых,
Не уразіць, не стрымаць...

Усё ж, жыццё кідае жарты,
Лічыць годзікі па пальцам,
І здымае серыялы,
Са сваім дзівосным планам...