Н. Megapixel Жадан и Е. Pentagon - Перше вересня..

Николай Жадан
Літо пройшло, осінь вже підступає,
у променях сонця країна палає.
Прийшла до народу епоха зітхання,
бо у дітей почалося навчання.

Дівчата та хлопчики підуть всі в школу
сідати до обшарпаненького столу.
Десь у глибинах душі всі хороші,
але їм потрібні лише тільки гроші!

Батьки - бізнесмени в них чи олігархи,
вони все в розбірках, як люди в запарках.
Їм дай лиш "кормушку" наступного строку,
а народ злидарює від року до року.

Борються люди в життєвих дилемах,
якось вирішують свої всі проблеми.
Та перший день вересня зненацька приходить,
і грошей нестача люд з розуму зводить.

Про злидні народу влада чути не хоче,
сидять в кабінетах та ляси лиш точать.
Боксери у Раді, базіки в КабМіні
у народній бідності наче не винні.

Рюкзак, форма, ручки, щоденник і зошит...
Щоб все це придбати, потрібні нам гроші!
Можливостей майже нема у батьків,
щоб дітей позбирати як треба до шкіл.

Бідність, безгрішшя, харчів недостачі.
Українське населення кричить та плаче.
І підуть на вулицю діти голодні,
щоб монет назбирати, на все будуть згодні.

Хлопці й дівчата, яким десять років
ходять й жебрачать замість уроків,
Тіло на продаж прийдеться здавати,
щоб хлібом родину свою годувати.

Проституція скрізь, діти з алкоголізмом...
Зник у суспільстві аромат гуманізму!
Оргії "в кайфі", а потім - аборти,
від пива й горілки думки не по борту.

Не збираються владу вони вибачати,
та й що тут поробиш... треба всім виживати...
На батька забили у п`янства тумані,
для них важливіше - гроші в кармані.

Яценюк, Ющенко, Шуфрич, Литвин
дітям своїм накупили машин.
Вони, як і діти їх, роблять, що хочуть,
а від голоду нація пухне щоночі...

Коли ж тупа Рада почне працювати?
Бо треба із злиднів народ витягати!!!
У звичайних людей козацького роду
грошей немає на хліб, їжу, воду...

Пора на повстання народу вставати!
Владу корупції треба знімати!
Україну з агонії всім підіймати,
щоб почати новий світ разом будувати!!!

1/9/2009