В Разливе

Палад
Блiдих,
Знесилених очеретiв
У груди вп'ялась
Шурхлива гать.
Курiнь Вождя..
Аж ген, з наметiв
Повилуплялись..
Їби їх мать!

Роззявлять пащi
На кшталт чужинський,
Злi iкла шкiрячи,
Що вовки,
Повзуть крiзь хащi,
I пан Здержинський,
I менш завзятi
Бiльшовики.

Сам Вождь -
В судомах
ТяжкИх поллюцiй.
Йому не спиться,
Вiн стiл хитА.
Жеврiє
Полум'я революцiй,
Пахтить в зiницях
Цього кита.

Вiн - вкритий порохом
Дух Разлiва!
Не лiзь пiд руку,
Обачним будь!
Миттєвим порухом -
Хуком злiва -
Наверне ворога
На щиру путь.