Сталинград

Асен Стефанов
                РУСКИМ ВОЙНАМ -С ПРАЗНИКОМ!

http://www.youtube.com/watch?v=sailmeWkm_A&feature=related
                СТАЛИНГРАД

Сталинград! Когато чувах това име-потрепвах удивен.
Поразяваше ме храброста на съветските войни.
И всеки път се заричах-нейде дълбоко вътре в мен,
Да дойда и се поклоня пред знамената му бойни.

Сталинград! Където шепа земя на половин е желязо.
Сталинград! Изгорен и разрушен до основи.
Днес,на празника ндвам и ще видя от близо
Как е увековечена паметта на твоите герои

На подстъпите към таз свещенна висота-
Мамаев курган- чуваме незабравима-историческа мелодия:
Ставай страна огромная... Какъв чудесен епитаф!
Тръгваме по стълбите-страници от неговата ист

“Родина мат”и “Залата на бойната слава”,
“Стоят на смерт”и таз чудесна”Пиета”,
Гледам и се чудя какво друго ми остава?
Сталинград - покланям се пред бойните ти знамена!
 
СТАЛИНГАД
Перевод с болгарсного
 Сталинград!Когда слъшал ето имя,вздрогивал удивен.
Поражала мне храбрость советских войн.
И каждий раз перед меня обещал,что приду покляниться
Перед его славние,бойние знамена

СталинградГгде каждая горсь земли половина-железо                Сталинград!Сгорел и разрушен до равнище земли.
 Сегодня-на праздника пришел и увижу
 Как увековечена памят твоих героев.

  Мы на подходе к священной высоти-
  Мамаев Курган-слышем историческая мелодия:
  Ставай страна огромная-какой чудесний епитаф!
  Пошли по лестнице-страници его история.

 “Родина мат”и “Зал бойной слави”,
  “Стоят на смерт”и ета чудесная”Пиета”,
   Гледам и се чудя какво друго ми остава?
   Сталинград-покланям се пред бойните ти знамена!    


     Асен! Низкий Вам поклон за такое стихотворение.Горжусь Вами!
С теплом,
Берегинюшка

 
http://www.youtube.com/watch?v=sailmeWkm_A&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=sailmeWkm_A&feature=related