Дуаса рикIид

Сеймур Ханаев
Дуаса рикIид


Чам сон цее ехьрай, дир гIакълу бокIрай,
Берцинаб дур чорхол пикрулъ вуго дун.
Диахун цо ерай, дунги вакьарай,
Къадунги – къъасунги рекIехъ югу мун.

Дун МахIачхъала вугу, мун Къабахчолний,
Жеги дир, хирияй, ракI духун бугу.

Санал рахъанагIан цIикIараб рокьуд
Цойги хурхун вугу дун духун, месед.
Данжу рикIид югай, ехьзи щанурай,
Дилъа мун гIумруялъ кIочон тануру.

Ехьраб къоязсагу рекIехъ лъугьарай,
Берцинаб тIе гIадин ехьу йишин мун.
Хасият гьайбатай, гьиин геденай,
Къаридлъун вугу дун мунги гьеугу.

2005 сон МахIачхъала