Беларусь

Владимир Королёнок
Ты, як бярозка - зухавата
Галінкі хіліш на Усход
І для свайго гіганта-брата
Імкнешся працярэбіць ход

О, Беларусь - мая радзіма
Краіна лесу і лугоў
Край былой вольнасці і сілы
Тваіх дачок, тваіх сыноў

Радзіма - ты ўжо імкнешся
Прад братам голававу схіліць
Назад ніколі не вярнешся
А, мабыць так павінна быць

Людзей - хто верыць у Беларусь
Засталося мала
Эх, кабы жылі
Колас ды Купала

Патрэбна, беларусе
Людзьмі нам з табой быць
Каб ведалі усе
Радзіма будзе жыць!