Numerele vii

Àäåëà Âàñèëîé
1. Un catel

Catelusul zis Grivei
Numara pina la trei.
- Cum e „unu”? - intrebam,
Si-mi spunea catelul: „Ham!”
Doi – „Ham-ham!”, „Ham-ham-ham” – trei,
Dar in limba lui Grivei!


2. Doua rindunele.

Doua rindunele jucause
Isi facura cuib in dosul usii –
Au muncit trei zile pe-ndelete,
Pin si-au prins casuta de perete.
Iar acum se joaca pe afara –
Mai frumos ca ele cine zboara?


3. Trei pisoi.

Trei pisoi de soi „tigrut”
Se urcara in patut.
Au si gheare, au si dinti,
Dar nu musca – is cuminti.
Hai la mine, trei pisoi,
Astazi voi dormi cu voi!


4. Patru pestisori.

In acvariu e serbare:
Pestii au primit mincare!
Ionel, baiat cuminte,
Patru bobi le-a dat - de linte.
Patru gupii rid de el:
-Da-ne cate-un dovlecel!


5. Cinci arici.

In fundul gradinii, cu chip de arici,
In pace si tihna traiesc cinci pitici -
In cuibul lor moale facut din panusi
Au strins o comoara de mere si nuci.
Si cat n-o fi iarna de rece si grea,
Piticii-arici se impaca cu ea!


6. Sese printese.

Sese printese, cochete si drese, 
In sese carete la bal se dusese ...
Carete-aurite  - din sese bostani
Abil carmuite de sese guzgani!

 
7. Septe soricei

Septe soricei,
Slabi, ca vai de ei,
Se uita-n fereastra
In casuta noastra.
- Ce-i acolo, frate?
O fi brinza, poate?
- Soareci albi, la masa,
Iar servesc melasa!


8. Opt bobocei

Bobocei pufosi se joaca
In ograda-ntr-o baltoaca.
Rata mama-i mindra foarte -
Sta si macaie deoparte:
Ñe pacat ca sunt doar opt -
Au capacitati la sport!!


9. Noua fluturi

Eu mi-am prins la palarie
Noua flori de papadie,
Si pe ele, pina-n seara,
Noua fluturi se-asezara...
Deci, pe fiecare floare
O eclipsa am – de soare!


10. Zece zebre

Zece zebre in savana
Pasc verdeata nazdravana,
Ca din ierburi fermecate
Zebrele se fac vargate!