Bohemian Rhapsody... imitation of Queen

Âëàäèìèð Õîðîøåâñêèé
      Îò àâòîðà: ñþæåò èñõîäíîãî ïðîèçâåäåíèÿè â çíà÷èòåëüíîé ñòåïåíè èçìåí¸í, íî òàêæå ïîäðàçóìåâàåò òðàãè÷åñêóþ ðàçâÿçêó äåéñòâèÿ; âîñïðîèçâåäåíû, êàê â îðèãèíàëå, òîëüêî îòäåëüíûå “ðå÷èòàòèâû” (äëÿ ñîõðàíåíèÿ “óçíàâàåìîñòè” ýòîãî çàìå÷àòåëüíîãî ïðîèçâåäåíèÿ - êàê “ðåìàðêè”), â îñîáåííîñòè òàì, ãäå ïðåäóñìîòðåíà ïîëèôîíèÿ (ìíîãîãîëîñèå); â öåëîì àâòîð ïîñòàðàëñÿ ñîõðàíèòü âñþ íåîáû÷àéíî ñëîæíóþ ðèòìèêó ïåñíè, âêëþ÷àÿ ðàçíîîáðàçíûå “ïåðåõîäû” ìåæäó ìóçûêàëüíûìè ôðàãìåíòàìè; ïîïðîáóéòå ñïåòü ýòîò òåêñò ñ îðèãèíàëüíîé ôîíîãðàììîé-“íóë¸âêîé” - íàäåþñü, ÷òî âàì ïîíðàâèòñÿ, ò.ê. ïî ðèòìó â îñíîâíîì ñîâïàäàåò ñ ðèòìîì îðèãèíàëà! Äëÿ óäîáñòâà âîñïðèÿòèÿ òåêñò ðàçáèò íà ðàçäåëû, ñîîòâåòñòâóþùèå “îäíîðîäíûì” ìóçûêàëüíûì ôðàãìåíòàì.



What does it mean, my God, -
May be a strange history?
Was it a devil’s call
Or foolish nightmare dream?!
Closin’ my eyes,
Refreshin’ my mind I see:
Goin’ down wide streets missin’ my first love,
Alas, she’s married now - should I stay
Or quckly run far away?..
Anyway the wind blows,
Nothing really matters to me…
----------------------------------------------------------
Mamma, I’ve broken my knees -
She doesn’t belong to me,
Now I don’t wanna live,
Mamma, day has just begun,
But now I’d rather sleep in a crystal grave!
Mamma, ohohohoh,
Didn’t mean to make you cry,
I wouldn’t back home today and even tomorrow,
Carry on, carry on, as if nothing really matters…

Too late - I’ve lost my mind,
It’s so impressive trouble,
Like the Moon in darkest shadow,
Goodbye everybody - now it seems to me,
That we’ll never meet in such a cruel world!..
Mamma, ohohohoh (fresh wind blows),
I don’t wanna die,
But obviously I couldn’t live as well…
-----------------------------------------------------------
I feel like a short scanty tale of a silly hare -
Scaramouch, Scaramouch will you do the fandango…
Sorry me, my darling, I’m so bad surprisin’ now -
Gallileo, Gallileo,
Gallileo, Gallileo,
Gallileo Figaro - magnifico…

I’m full of hatred ‘cause nobody loves me
(He’s full of hatred - his girl had refused him!),
I’d better die of my bitter jealousy!
Easy come - easy go, that is true I know
(Bismillah, no! - Don’t let him easy go - he should go!
Bismillah… he should easy go!
Bismillah… he should easy go!
You won’t let him go - he should go!
Never let him go - he should go!
Never let him go - ohohoh!)
No, no, no, no, no, no, no -
Oh, mamma mia, mamma mia, mamma mia, let me go,
Since the Devil’s eyes show me such a mournful way for me,
For me,
For me!..
D’you believe there’s no sense to go on otherwise?
D’you believe there’s the only exit - just to die?!
Oh-oh-oh-oh, baby, you’re too young, dear baby,
You can just get out, tryin’ to be somewhere far!..
Nothing really matters,
Anyone can see,
Nothing really matters,
Nothing really matters to me!..

Anyway the wind blows…


Ïëýéêàñò ñ îðèãèíàëîì ïåñíè: