Рiздво Христове

Леся Романчук
І знову Різдво Христове.
Ти знов народився, Господи!
І знову лежиш у яслах
І, мабуть, тихенько плачеш,
Бо в тілі людськім нелегко.
Ти міг би безплотним духом,
Ти міг – легкокрилою пташкою,
А Ти обрав наше тіло,
Скорботи його і муки,
Обрав і дванадцять апостолів,
Хоч знав – серед них Іуда.

І знову – Різдво Христове!
Ти знов народився, Господи!
І люди радіють так щиро,
Що я вже готова повірити:
Нарешті вони зрозуміли!
Нарешті не розіпнуть…
7.01.2002