У час прызнання прад няволяй

Евгений Пешко
У час прызнання прад няволяй
У час загнання час бяды
Заўважыш ты ў далечы
Свет забытай цішыні

Той нязграбнай, той нясьмелай,
Што засталась праз вякі
У тваім заспаным целе,
У тваёй жывой душы!

У час чаканай перамогі,
калі ласка падлічы
Колькі пройдена прыступкаў.
Калі трэба дапішы-

Такіх загнаных сотні! Пераможца сёння- ТЫ!