Щедъ рецъ

Александр Алексеев 3
Събираетъ у пъразъдъничъной ели
Въсе русици дедушъко Щадъ:
-КутЕю, бъратья, доели?
Посълушайте дедов докъЛад!

Година съложилась лихая:
НаРоду жиЛось нелегъко!
Хоть Деды Руси помогаютъ,
До съчасътья еще далеко.

НеЛадъно въ сътолицахъ и въ весяхъ:
Забыты заветы Боговъ,
А бесовы пъсы куролесятъ
И лепятъ яръ лыкъ дураковъ.

Възълетите-же русы изъ пепъла!
Живите, чътобъ въсемъ такъ жиЛось!
Чътобъ нивушъка наша окърепъла,
Чътобъ въсе, съловъно въ съказъке, могълось.

А въ Вещую ночь веселитесь,
Дарите дъругъ дъругу тепъло,
И Радосътью съ бълизъкимъ делитесь,
А Боги отъдарятъ щедъро.

Желанъныхъ съвоихъ берегите,
Лелейте Родимыхъ рысятъ,
Мать-Макошь о чадахъ молите.
А Щадъ заверъшаетъ докъЛадъ.