Ой, Коледо, моя Коледо

Весела Йосифова
http://www.youtube.com/watch?v=6hG9Cl541Do&feature=related


Коладе ле, мой коладе,
пак ти пея като лани,
отвори ми тежки порти
блага вест да ми премине:
щом се роди Боже чедо -
всички да сме живи, здрави.
Добри мисли да споходят
даже нашите душмани.
Ой, Коледо, мой Коледо -
зло под камък да остане.
Златен клас у нас да зрее,
душата ни да нахрани.
Нощите ни да са светли,
дните ни – щастливи,
слънце все в очите ни да свети,
от звездите огън да си палим.
Хляб да има на софрата,
а край нея – все другари.
Мед да капе от душите,
сите гладни да нахрани.
Стани, нине господине,
стани, посрещни ни -
който пее зло не мисли,
който пише – доброта оставя!
Сурва, весела годино,
пак да сме  с любов богати!
Догодина, до Амина –
с чудни стихове дари ни!


С ЛЮБОВЬЮ - К ВСЕМ!!!
Весела ЙОСИФОВА