Една година без Амалия...

Асен Стефанов
МУЗИКА
http://www.youtube.com/watch?v=W2MQ9amA3E4&feature=related


Четиридесет и пет години ти беше редом до мен!
Колко градове и колко гарнизони сменихме,
но ти не възрази - не се отказа нито за момент
от романтиката и от дружбата, която имахме.

И ако аз летях спокойно двадесет години,
и ако имах семейство и деца добри,
винаги съм знаел, чувствах го, повярвай ми,
че главната причина за това си ти!

Не сме живели в разкош и с глезотии,
но се обичахме и се радвахме на живота.
Не ни плашеха трудности и стихии,
дружно достигахме заветната кота.

Поклон! Благодарност за грижите към мен,
за това, че децата ни имаха майка-орлица
и внуците ни бяха под крилото ти всеки ден.
Този спомен ще свети в мен като искрица.