Кульгавы сандалик

Анатоль Кудласевич
КУЛЬГАВЫ САНДАЛІК
          Разбалеўся мой сандалік,
          На назе маёй кульгае,
          І баліць так і кульгае
          Разам з ім мая нага.
          Коля з Вовачкам сказалі:
           -- Ты знімі з нагі сандалік,
         Кінь пад ложак яго ў спальні –
         Хай цяпер кульгае сам!