Замкавая гара

Алексей Сорокопыт
Невялічкі поўны месяц азарыў зямлю.
Зоркі асвятляюць з неба Замкаву гару.
Я гляжу з самой вяршыны на прастор зямлі.
Сэрцам я адпачываю: радасна ў душы.

Пад высокім нашым небам - там, дзе я прывык
Часта гойсаць, моўчкі слухаць жураўліны крык,
Дзе мне ўсё ўжо знаёма. Тут стаіць яна -
Велічная прыгажуня Замкава гара.

Яе продкі будавалі потам і крывёй.
Яна горад узмацняла - Навагрудак мой.
Гэты горад стаў магутным, цэнтрам ўсёй Літвы.
Анёл чорны быў ахоўцам гэтае зямлі.

Бітвы грозныя вяліся супраць крыжакоў.
Рэкі крові тут ліліся нашых прабацькоў.
І змагаліся так мужна! Смела ў бітву шлі,
Каб свабода засталася ў роднае зямлі.

Тут калісь Адам Міцкевіч, слаўны наш зямляк,
Спачываў на гэтым месцы, як гуляю я.
Ён узнёслымі славамі цябе апяваў,
Слава нашай Беларусі, Навагрудчына.

Невялічкі поўны месяц азарыў зямлю.
Зоркі асвятляюць з неба Замкаву гару.
Я гляжу з самой вяршыны на прастор зямлі.
Сэрцам я адпачываю: радасна ў душы.




----------------------------------
На русском языке (пока без рифмы)

Замковая гора

Небольшая полная луна осенила землю.
Звезды освещают с неба Замковую гору.
Я смотрю из самой вершины на пространство земли.
Сердцем я отдыхаю: радостно в душе.

Под высоким нашим небом - там, где я привык
Часто ходить, молча слушать журавлиный крик,
Где мне все уже знакомо. Здесь стоит она -
Величественная красавица Замковая гора.

Ее предки строили потом и кровью.
Она город укрепляла - Новогрудок мой.
Этот город стал могущественным, центром всей Литвы.
Ангел черный был хранителем этой земли.

Бои жестокие велись против крижаков.
Реки крови здесь проливались наших прародителей.
И сражались так мужественно! Смело в бой шли,
Чтобы свобода осталась в родной земле.

Здесь когда-то Адам Мицкевич, славный наш земляк,
Отдыхал на этом месте, как и я гуляю.
Он возвышенными словами тебя воспевал,
Слава нашей Беларуси, Новогрудчина.

Небольшая полная луна осенила землю.
Звезды освещают с неба Замковую гору.
Я смотрю из самой вершины на пространство земли.
Сердцем я отдыхаю: радостно в душе.