Предостережение

Анатоль Кудласевич
     ПЕРАСЦЯРОГА

Вецер пасееш – пажнеш ураган,
Ураган засяваеш – калі выспявае,
Зжынаеш смерч.
Калі ж у жыццёвую баразну
Хтосьці кідае, як зерне, вайну –
Дыхнуць не паспее:
Маланкаю выблісне жніўны серп
І сейбіт зжынае смерць
В- е-е-е-ч-н-у-ю…