Уловление глагольно смысла

Анатоль Кудласевич
ЛОВЫ ДЗЕЯСЛОЎНАГА СЭНСУ
Дзеянне гэтага слова – расці,
Не стаяць на месцы,
Дзеянне гэтага слова – ісці,
І ўзыходзіць, як цеста,
Дзеянне гэтага слова – брадзіць,
Як бродзіць віно маладое,
Дзеянне гэтага слова – любіць,
І не ведаць спакою!
Дзеянне гэтага слова ІСЦІ…
Дык ідзі ж!
Толькі глядзі, каб са СЛОВАМ
Не атрымалася ЗЛО ВАМ,
Бо дзеянне гэтага слова, нібы дзеяслова ІСЦІ…
Вось толькі пытанні ўзнікаюць: “куды”(?) і на “што” вам
ІСЦІНА?
ІСЦІ НА…?
Табе вырашаць: і куды, і навошта?
Табе выбіраць, і шукаць --  нарэшце знайсці
Неабходна СВАЮ ісціну…
ІСЦІ?… НУ!
Ідзі ж!
Толькі глядзі ў два вокі
І не разбі лба рокам!
Бо ісці нам патрэбна да Неба,
А ісціна – ад зямлі, ад глебы,
Бо ісці нам патрэбна да ПРАЎДЫ,
Бо толькі Праўда з Нябёсаў.
Разоў сем раздумай, разваж: а ці праў ты?
Калі на грудзі зямлі ступаеш нагамі босымі,
Калі сціскаеш у далані крыжовай ісціны посах.




https://www.amway.ua/ (Логин для входа - ANAVER)