Моему отцу

Алла Нова
Я шукаю відради у втомі,
а натомість знаходжу печаль.
Я вдивляюсь в обличчя знайомі,
наче боячись скарг і повчань...
Десь у небі, аж там, понад сонцем,
є великий справжнісінький млин, -
сипле борошно нам під віконце,
щоб життя не спиняло свій плин.
І чиясь недоспівана пісня
не впливає на оберт млина -
будуть зорі, як чисте намисто,
і не видно, що зникла одна...