Терчы дон - мае уарзондзинады аевдисаен

Марина Сабанова
Каем дае мае  уарзон,
Даеуаен куы зарын,
Даеуаен мае заердае лаевар куы каенын,
Каем дае, цы баесты
Аез мысын даеу, мае уд!
Дае фаестае аез мае цаессыг калдтон
Дае уарзондзинад, мае риуы хастон,
Мае аевзонг цард даеуимае баст куы у!

Аез хъуыды каены гъе уыцы бонтае,
Куы кодтам демае цин нае амондыл,
Нае фидаеныл куы хъуыды кодтам мах.
Дае хъарм ныхаестае мын мае заердае тавтой
Раесугъд цаестытае фынаей нае даеттой,
АЕссыгътай ды мае взонг уды цырагъ.

АЕз Терчы былмае ме'нкъард фаехаессон
АЕз цаеугае донаен мае хъаст ракаенон,
Куыд иунаег даен аез а заеххыл бынтон.
Мае русаей цаессыг аерызгъаелд донмае,
Мае сагъаес даеуыл аенаекаерон у.
АЕнае даеу у маенаен мае цард зындон...