День Щасливого Дурня

Ни Но
[Готуйсяаа!!!]

Я порожня.
чекаю відторгнення сонця від серця.
то колись зігрівало,
а нині згоріло у чорне.
я порожня від синього неба до сірого денця.
я із глиною цим поділюся,
як тільки пригорне…

я – розбита на кроки бруківка прогірклого міста.
я – складна порцелянова лялька, розібрана просто…
у волоссі заплутався попіл, між ребрами – оси.
їм не хочеться довгих дискусій.
їм хочеться їсти.

[Цільсяаа!!!]

я із роду колишніх богів, що невтішно знебожені.
їх тепер переплавлять у люди… чи сплавлять рікою…
Я. Із. Роду. Сухої Трави.
яку скошено, скошено…
я із роду богів, що не вміли живитися лоєм.

[Плі!!!]

я – розірвана стежка
на північ,
на захід,
в нікуди…
я розчулений кат, що лікує відрубані голови:
його нудить,
та він досі вірить,
що вийдуть
[...]
люди
навіть з тих, кого вже і закопано,
вже і відмолено...

[Ще cмикається, тварюка…
Другий залп!!!]

я іще дітвакую.
я інколи граю в ігри.
у гравцях: гарний вечір. сигари. коньяк
і куля.
…я колись неодмінно впіймаю її – і
виграю.
а тоді, прикро тиха, усе і за всіх відсвяткую.

[Точно здохла?
Закопайте десь у лісі...]

я – зимове повітря,
що краде
тепло
перехожих.

я – відлуння
північного
холоду.

холодно,
Боже...