В полет

Асен Стефанов
Няма да се наситя на свободния полет!
На този възторг и на тази красота!
Които ми пълнят душата и ставам поет,
за да възпея осъществената си мечта.         


Възторга от трепета,че летя като орлите,
че обладавам тази  машина-самолет.
От красотата на градовете,планините
и селата пъстри като пролетен букет.

И ето ме в полет!Милва ме въздушната струя,
унесено слушам шумът на мощния мотор.
Обвзема ме сякаш някаква чудесна омая
и потъвам в безкрая на  въздушния простор.

В самолета съм сам!И ставам свободен!
Забравям за всичко друго на света.
От всеки полет ми остава мъжки спомен
възторг във душата, че и аз съм летял.