Разговор

Асен Стефанов
 

Впамет на мой приятел

Вие  бяхте една чудесна двойка.
Той-умен, търсещ, творец!
Ти-настъпателна,бойка,
с право заслужили лавров венец!

Вървяхте винаги заедно,
и постигахте цел подир цел.
Дружбата ви  беше  завидна,
с удоволствие пак  заедно бих ви  видял.

Кажи ми той ли пръв те хареса,
и те целуна, и ти каза че те обича?
Или ти го откри и го омагьоса,
и го накара след тебе да тича?

Аз знаех колко много те обича!