Мое дитя

Леся Романчук
Моє дитя росте,
Воно щодня не те,
Воно щодня нове,
Воно щодня росте.

Чи то мені почулося,
Що діти всі однакові?
Моє дитя всміхнулося,
А потім вже заплакало.

Воно щодня не те,
Воно щодня росте.

Мої маленькі пальчики,
Мої рожеві п'яточки,
Мій хлопчику-стрибайчику,
І доня — носик в цяточку.

А п'яточки підуть собі
У білий світ дорогами.
Великі вже, не втримаєш
Батьківськими порогами.

А в хаті тато з ненькою
Залишаться, мов сироти.
Побудьте ще маленькими,
Не поспішайте вирости.

Моє дитя росте,
Воно щодня не те,
Воно щодня нове,
Воно щодня росте.