БукОль

Svyatoslav Synyavsky
               


Що їм снилось, цим квітам нічним,
що так пахнуть вільжисто у сутінках сірих?
Сіромахи-метелики линуть на їх нетутешні пелюстки…
Плюскіт срібний потічку в саду мармурового ставу
і цикади, цикади, цикади…
В кадках білих стоять хризантеми
обіч гравію стежки,
стежки крадеться їж
з-за кущів споловілого безу,
без кінця і без краю найближчая зірка
поливає цю осінь своїм упокореним світлом…