0, my luve is like a red, red rose...

Лилит7
Robert Burns

0, my luve is like a red, red rose,
That's newly sprung in June.
0, my love is like a melodie,
That's sweetly play'd in tune.

As fair thou art, my bonnie lass,
So deep in luve am I,
And I will luve thee still, my dear,
Till a' the seas gang dry.

Till a' the seas gang dry, my dear,
And the rocks melt wi' the sun!
And I will luve thee still, my dear,
While the sands of life shall run.

And fare the weel, my only luve!
And fare the well awhile!
And I will come again, my love.
Tho it were ten thousand mile!


О, любовь моя — роза алая,
Первой прелестью лета полна.
О, любовь моя, нежной музыкой,
Сладкой негой пьянишь без вина.

Как в любимой моей свежесть юности,
Безгранична любовь моя.
Верь, она неизменной останется,
Коль не высохнет море до дна.

Коль не высохнет море до донышка,
Коли солнце не выкрошит скал,
Верь, любовь моя прежней останется,
Сколь бы жизни песок ни бежал.

Я прощаюсь с тобой, любимая,
Я прощаюсь с тобою сейчас,
Чтоб вернуться опять, любимая,
Сколько б миль не легло меж нас!