Донеси ми

Асен Стефанов
       
когато те поканих
да дойдеш у нас на обяд, ти ме попита:
А аз какво да донеса?

               
Донеси ми твоите весели очи,
донеси ми и твоята усмивка чудесна!
И моля те,за момент замълчи,
искам да те погледам-ти си прекрасна!

Донеси ми и твоята радост,
и твоят силен дух ми донеси!
Ти възвръщаш моята младост,
за което по френски ти казвам...Мерси!