Защото ме обичаш...

Мария Магдалена Костадинова
МУЗИКА
Love me


Слушам те...
как с нежност
влюбени думи
изричаш
и тихо...красиво
в песента на реката
ги вплиташ,
а нощният шум
на върбите
твоят зов
приютили
с трепет докосва
моето рамо,
милва гърдите
онези...бели морени,
в които цвете
пониква
щом дъха ти усетят
и целунати нежно
в шепи от пясък
утихват
стаени в съня ми
в очакване
на белите риби...
ръцете ти топли,
безмълвни
в своята пазва
да скрият.

===============


иллюстрация...художник Петър Мичев