Завръщане

Асен Стефанов
Един летец, изчезнал в безкрая
на синята безбрежна шир,
завръща се и търси тая,
що бе  за него идол и кумир.

Ето го сега, стои пред нея,
остарял,с душа разбита,
погледът му в спомена се рее
и тихо, тихичко се пита:

Защо се побоях от любовта,
нима не търсих и нима не любих,
не знаех ли, че  всички по света
без нея са безкрили и са груби?

 
11.12.1998год.

 

Иллюстрация...художник Веселин Костадинов