Пташин згра

Денис Попов
Пташині зграї

твій сон відбився на стіні,
по тілу вікон;
долоні мокрі. я тремчу.
тримаю nikon.
будь ласка,
залишись на мить,
не змінюй позу.
ти – героїн.
ти у мені.
я подихаю від тебе.
від передозу.

серпневий день.
жовтнева ніч.
все йде по нотах.
ти мозок мій лишила враз
якоїсь цноти.
і поринаючи весь час
в солодкі мрії,
скажи,
хто рятуватиме птахів
в самотнім Римі?

зарезервує хто їм, хто,
місця у раї?
хто опікатиме, скажи,
безкрилі зграї?..