odesme nuTu erTad viqnebiT нет GEO шрифта

Юна Шапатава
* * *

zamTris dReebi savsea fiqrebiT
odesme, nuTu erTad viqnebiT
fanjris SuSaze davwer Sens saxels
RimiliT vumzer sevdian Sens saxes..

amwevs haerSi, maryevs, fiqrebi
odesme nuTu erTad viqnebiT
marwevs ocneba Cumi da neli
me rogorc yovelTvis isev Sen geli.

mabodebs isev Senze fiqrebiT
odesme, nuTu erTad viqnebiT
Turme ra Znelia iyo qali
damcinis zemodan mTvare Tu nali..

Rrublebis minanqriT xatavs fiqrebi
odesme, nuTu erTad viqnebiT
maZinebs talRebze mTvaris Tvali
macilebs kurTxeviT mtirali qali..

qari moxvetavs quCebs fiqrebiT
odesme nuTu erTad viqnebiT
Tendeba cisferi labirinTebiT
aqrobs varskvlavebs rZisferi bintebi...

netav mzes hqondes Cemi fiqrebi
odesme nuTu erTad viqnebiT?
netav cas misca Cemi dardebi
magram ra vqna, rom Sen medardebi

miwvevs uZiloba Senze fiqrebiT
odesme, nuTu erTad viqnebiT
cekvaven mSrali SerCenili oblebi
miwas exvevian rwmeniT foTlebi..

maocebs maTi Semyure fiqrebi
odesme, nuTu erTad viqnebiT
vemxrobi imeds, cruobs kartebi
Sen rom icode, rogor menatrebi..

qalis usityvo, Cumi fiqrebi
odesme, nuTu erTad viqnebiT
Cemamde albaT aTiaTasjer
ukiTxavs sxvebs, me ki meaTasejer

mavsebs siTboTi Senze fiqrebi
odesme, nuTu erTad viqnebiT
uxmobs mogonebebs Seni sityvebi
da maTgan rCeba Cemi riTmebi


sruldeba Rame kiTxvaSi fiqrebiT
odesme, nuTu erTad viqnebiT...
ar minda ara, ar davfiqrdebi
grZnobebs davnebdebi...da gavfrindebi

kvlav da yovelTvis Senze fiqrebiT
odesme, nuTu erTad viqnebiT...
maxsovs, siCumem gayo fanjrebi
Sors Canda Cemi ialqanebi..

goneba knindeba Senze fiqrebiT
odesme, nuTu erTad viqnebiT...
pasuxobs guli, gondakarguli…
ar damaZinebs me siyvaruli...

litaniobas miaqvs fiqrebi
odesme, nuTu erTad viqnebiT...
muqdeba ltolvisgan Tvalebis feri
ferfldeba lodinSi mze alisferi..

zamTris dReebi savsea fiqrebiT
odesme, nuTu erTad viqnebiT...
ar meCqareba, TeTrad Teneba
ubralod giZRvni am usityvo vnebas..

litanioba, aRdgoma, 27 aprili 2008 weli.

Спасибо Сопико за твою бессонницу в Бакинском Аэропорту, когда ты возвращалась из Ташкента, Намангань-Баку-Тбилиси 04:12 ночь. Пасха.

Сорри, нет грузинского шрифта, но публикую произведение для тех, кто поймет и сможет перевести шрифт. Обещаю перевести этот стих, боюсь не будет таким же, как оригинал, но всё же...
Про любовь...