По той б к

Елена Животовская
 Є    лише     чорне  й  біле
На чорний  бік   іду   я   сміло .
Страшно. Винна.
У   смерті капає  слина …
І  кров моя,  чужа  яка  різниця?
Переді  мною  мертві  лиця …
Я  хочу  в  гору  до  зірок!
Потрібен  лише  крок .
Я  хочу  танцювати!
А  спробуй  Смерть  поцілувати?-
Кажу    собі:
-Ти  божевільна
- Ні,    Я   сильна.
Лиш  два  крила -
І  в   потойбічча
Мене   дорога  завела.
Своє   обличча
Підвела.
І   озирнулась   навкруги –
Навколо   муки,
Й   сміх   дитячий...
Сліпий  став  зрячий,
Дивно.  Сумно.  Й  радість бачу.
А  от  хтось  плаче.
І  поруч  оплески   людей,
І  помсти  крила.
І  напівмертвий  іудей
І  божевільна   сила.
У  дзвони  б`ють...
І  чорне  небо -
Для  когось  світлая  зоря ,
І  корабель  кохання ,  і   моря ...
Тут    Бог   і   Чорт,
Облуда   і    Огида.
Моралі   перший   сорт,
І     Хвойда   кругловида!
Тут    темний  льох,
І   Світла  церква,
Тут  той  хто  здох,
І  та ,  яка   померла!
Скажені   пси гризуть
   Священика   кістки.
Людині   божій  тут  ти подаси,
І   тут   ти  згинеш  навіки!
Намокнеш   ти  тут   під  дощем ...
І  обігріє  сонце.
І  нагодує   мати  тут   борщем ...
Побачиш  у   віконце –
Жорстокі   вбивства!
Почуєш -   крики  ґвалтувань
І  співи   мироносиць.
Відчуєш   горстки  сподівань.
Тут   вітер   душі   носить
У   Рай   і   в   Пекло    навпростець.
Тут   небо   скаже:
Хай вам грець!
Чума людей тут косить.
Ісус   лікує   тут  завжди...
Живі   тут   мертвії  діди,
Не    засихають   тут   сади ...
Замрійся   Вільний -
Йди      Сюди!
Тебе     простять  і   проклянуть,
Не    чутно   тут  роки  минуть.