Цветаева - Cigarrera

Кристина Девулите
Sunburned hands have no moment to spare,
Nails - like crystal, her heart - like a rock....
- Roll a bitter cigar, cigarrera,
So that love would depart with a smoke!

People ask me: "Why are you heart-broken?
Don't you cherish the lightness of day?"
I will answer: "It's only from smoking.
I have puffed my beloved away."

_____________________________

Твои руки черны от загару,
Твои ногти светлее стекла…
— Сигарера! Скрути мне сигару,
Чтобы дымом любовь изошла.

Скажут люди, идущие мимо:
«Что с глазами-то? Свет, что ль, не мил?»
А я тихо отвечу: «От дыму.
Я девчонку свою продымил!»

(c) Цветаева