Ахматова - Windows open

Кристина Девулите
Windows open, drapes are shuttering,
All can watch with no reprieve.
Can you guess the source of happiness?
It's because you cannot leave.

Mock in anger, call me lawless, but
Things are not what they may seem.
I have been your dark insomnia,
I have been your longing dream.

____________________________

Я окошко не завесила,
Прямо в горницу гляди:
Оттого мне нынче весело,
Что не можешь ты уйти.

Называй же беззаконницей,
Надо мной глумись со зла.
Я была твоей бессонницей,
Я тоской твоей была.
(с) Ахматова