Нигэ энкэй каршы алмыйсын. На татарском языке

Талия Абитова
Елда кайтам Энкэй синен янына,
Керэм  экрен, атлап ишек алдына,
Аптырап, карап алам як-ягыма
Син чыкмагач минем каршыма.

Йогерэ-йогерэ китэм зиратларга,
Энкэй димен, нигэ каршы алмыйсын?
Эллэ инде тирэн йоклыйсын,
Эллэ инде упкэ саклыйсын?

Тэлгэшлэнеп усэ милэш кэберен остендэ,
Яфраклары охшаш, яшел тафта кулмэгенэ,
Жимешлэре эйтерсенлэ муенын тоймэсе,
Бигрэк сагындырасын Энкэй, килэ курэсе.

Рэнжеп ятма Энкэй, гафу ит
Телэклэр телэп, бэхиллэп кит.
Булгандыр анламаган чакларым,
Догаларынны кабат искэ аламын.