Стовпи...

Маргарита Метелецкая
Стовпи багатоповерхівок

Сіренькі, наче будні мої...

Цікавих тем тоненька цівка

Тече з сюжетного сувою...

І пахощів ріка тече

Уздовж розквітлих лип алеї...

Злітає сумка на плече,

Де пива пляшка з бакалеї...

Стікає піт за комірець,

Стікає давній сум на віїї...

Пустельно висохлий вітрець

Благальні наміри навіяв...

Посіпалась відмін стропа –

І мозок...знову вкрила пудра...

Ах, Боже, де ж ота строфа,

Неперевершена і мудра??